Lachtherapie
en Innerlijke Vrijheid

Laat het licht door je heen stromen

Lachen is gezond

Onderzoek toont aan dat lachen gelukshormonen aanmaakt. Ook kunnen angst en depressie afnemen.

Evenals pijn, stress en spanning. Lachen is zelfs goed voor het hart.

Lachen is natuurlijk

Onderzoekers geven ook aan dat er in principe niks lolligs of grappigs voor nodig is. Het is een universeel, natuurlijk en vooral besmettelijk fenomeen.

Gezien de positieve effecten op ons lichaam en geest, mogen we ons afvragen of we het wel genoeg doen?

Wat staat ons in de weg?

Door gebeurtenissen en ervaringen in ons leven zijn wij vergeten dat blij zijn en gelukzaligheid onze natuurlijke en ware aard is. En of we er bewust van zijn of niet, in ons hart hebben we er allemaal een diep verlangen naar.

Terwijl de zonnebloem zich van nature
Dankbaar laaft aan het licht

Heb ik ieder moment zelf de keuze
Waar ik me op richt

Hoe ik werk

Als wegwijzer ga ik met je op onderzoek. We gebruiken dialoog, en een aantal simpele oefeningen. Je krijgt de kans om te ontdekken dat je zelf veel meer kan dan je denkt. Blij zijn en innerlijke vrijheidsbeleving worden hierdoor tastbaar. Zo kun ook jij weer in je kracht komen. Voor een dieper genieten van jezelf, je relaties, je werk en je leven.

Voor Particulieren

Een op een: in een informele huiselijke omgeving in Zutphen. Sessies duren 90 minuten en kosten €70.

Koppels en gezinnen: vraag naar speciale regeling.

Groepen van 4 of meer: in een praktijkzaal in Zutphen. Groepsessies duren 3 uur en kosten €50 per persoon.

Voor Bedrijven

Veel bedrijven willen een goede sfeer op de werkplek en positieve omgang tussen medewerkers.

In-company sessies maken de weg vrij voor betere collegiale verhoudingen en afname van werkstress gerelateerde problemen.

Door verbeterde betrekkingen op de werkvloer kan dit tot toename van productiviteit leiden.

Prijsopgave na overleg.

Mijn naam is Wim Pieters

Na een leven van zoeken, studeren en experimenteren is duidelijk geworden dat gelukzaligheid, “blij zijn”, mijn natuurlijke en ware aard is, evenals van ieder mens. Niet als een intellectueel of academisch gegeven maar als persoonlijke ervaring.

Van het donker naar het licht

Mijn zoektocht naar de zin van het leven begon al op heel vroege leeftijd. Vanwege in de kindertijd opgelopen trauma’s ontstond een diepe drang om te ontdekken hoe een mens van nature gelukkig en gezond kan zijn. Deze weg heeft me geleerd hoe het moeilijke en het lijden een mens naar vrede en geluk kunnen leiden.

Een met jezelf, een met de wereld

In mijn zoeken naar meer geluk en blijheid in mezelf heb ik een groot deel van mijn leven in verschillende landen op verschillende continenten gewoond. In families uit verschillende culturen en in uiteenlopende omstandigheden. Hierdoor zag ik dat mensen over de hele wereld in hun verscheidenheid dezelfde behoeften hebben. Onze natuurlijke aard ervaren we als we niet vanuit mentale concepten of oordelen leven maar vanuit het leven in het moment. Dat schept een band met ‘wat is’, en zorgt voor contact met het echte en natuurlijke in en om ons heen en met anderen.

Jaren van studie en zelfstudie

Mijn ontdekkingsreis liep langs veel psychologische systemen en geestelijke leringen die ik heb bestudeerd en beoefend. In Californië woonde ik ruim 25 jaar. Daar heb ik na mijn conservatorium studie, opleidingen en cursussen gedaan in holistische gezondheid, mind-body medicine, energy medicine, lifestyle consultant, nutritional advisor, persoonlijke ontwikkeling, teamleiding en meer. Zowel in Europa als in Amerika ben ik jarenlang als therapeut in klinieken werkzaam geweest.

Een lange weg, om weer thuis te komen

Dat wat het meest wezenlijke is heb ik niet in het doen van cursussen of het lezen van boeken gevonden. In mijn tocht die begon in mijn kindertijd ben ik over grote hoogtes, maar ook door intens diepe dalen gegaan. Uiteindelijk bleek dat hetgeen waarvoor ik tientallen jaren de wereld ben afgereisd simpelweg binnen in mijzelf ligt, en in ieder mens.

Het geeft mij vreugde om anderen handvaten te reiken waarmee ze zichzelf in hun kracht kunnen zetten. Voor innerlijke vrijheid en blij zijn.

Meer weten?

Neem contact op voor kennismaking of het boeken van een sessie.

     

Je mag blij zijn 

wim@jemagblijzijn.nl    –   0575 785 601   –   Zutphen, Nederland